EtusivuParisuhdekoulutusTyönohjausYksityishenkilötKolumnit Työyhteisökoulutus
Meri

Meri Saarnilahti-Becker
Parisuhdekouluttaja, elämäntaitovalmentaja, ajattelija, työnohjaaja,
kolumnisti, luennoitsija, nainen, puoliso, tytär, äiti, isoäiti

info@beckerkoulutus.fi
www.beckerkoulutus.fi

Hauenkalliontie 2 B 56, 02170 Espoo

Erityisen tärkeä ja läheinen työ minulle on parisuhdekoulutus. Erosin ensimmäisestä parisuhteestani parinkymmenen avioliittovuoden jälkeen. Opin sen, että minun oli hankittava parempia parisuhdetaitoja, jos mielin itselleni hyvää parisuhdetta. Nyt neljän pojan ja yhden tytön rakastavana isoäitinä ymmärrän, että lapsen koti on parisuhteessa, hyvässä parisuhteessa hyvä koti ja huonossa parisuhteessa huono koti.

Kun solmin toisen avioliittoni Pentin kanssa, olin jo oppinut jonkin verra ymmärtämään, mistä hyvässä parisuhteessa oikein on kysymys. Onneksi, sillä entisellä osaamisellani ei uudestakaan suhteesta olisi kestävää tullut. Runsaat kaksikymmentä vuotias avioliittomme on kestänyt kaikki esiin tulleet hankaluudet (ja niitä onkin mukavasti piisannut). Olemme ratkaisseet ristiriidat pysyvästi. Liittomme on syventynyt ja samalla kuitenkin keventynyt!  Parisuhteemme onkin tehokas koelaboratorio, jonka tutkimukset, kokeilut ja tulokset ovat asiakkaidemme käytettävissä.

Minulla on vuosikymmenien kokemus työyhteisöjen työntekijänä ja johtajana ja myöhemmin yrittäjänä. Runsaat kaksikymmentä vuotta sitten aloin tutkia ja muuttaa niitä oman persoonani rakenteita ja toimintatapoja, jotka olivat aiheuttaneet minulle vaikeuksia yksityisessä ja työelämässä. Elämäni hankaluudet olivat alkaneet näkyä myös fyysisinä oireina kuten selkäkipuina ja vatsahaavana. Hyvä ystäväni kehotti minua hakeutumaan työnohjaukseen. Noudatin ystävän neuvoa. Sain ohjaajakseni Pentti Beckerin, jonka avulla tutustuin itseeni, tunteisiini ja tarpeisiini perusteellisesti. Hankin uusia ja hyvää tulosta tuottavia elämäntaitoja, parisuhdetaitoja ja työtaitoja. Aloin voida hyvin. Työskentelyn aikana tutustuin Penttiin syvällisesti ja rakastuin häneen korviani myöten.

Kiinnostuin samalla ihmisestä yleensäkin, siitä, miten ihmisen persoona rakentuu, miten sitä voi kehittää ja muuttaa tarpeen mukaan, miten voi voida hyvin kaikenlaisissa olosuhteissa. Opiskelin työnohjaajaksi ja elämäntaitojen kouluttajaksi. Kiinnostukseni oli niin vastaansanomatonta, että luovuin silloisesta WWF:n pääsihteerin toimestani ja perustimme yhdessä Pentin kanssa nykyisen koulutusyrityksemme Beckerkoulutuksen.

En ole koskaan aikaisemmin ollut yrittäjä enempää kuin vanhempanikaan. Alkutaival olikin yhtä erehdystä ja oppimista. Ja opinhan minä. Olen sangen tyytyväinen siitä, että uskalsin  54-vuotiaana vaihtaa ammattia ja työolosuhteita radikaalisti. Tässä nykyisessä ammatissani ihmisten elämäntaitojen ja työtaitojen kouluttajana voin täysillä hyödyntää vuosikymmenien monipuolista kokemustani ihmisenä, puolisona, äitinä, isoäitinä, esimiehenä, johtajana ja yrittäjänä.

Meri
Pentti