EtusivuParisuhdekoulutusTyönohjausYksityishenkilötKolumnit Työyhteisökoulutus
Becker-koulutus
Pentti
Pentti Becker
Ajattelija, kouluttaja, valmentaja, työnohjaaja,
parisuhdeneuvoja, luennoitsija, aviomies…


Puh. 045 650 8720
info@beckerkoulutus.fi
www.beckerkoulutus.fi
Hauenkalliontie 2 B 56, 02170 Espoo


Valmistuin Helsingin yliopistosta limnologiksi 1978. Työskenneltyäni pari vuotta Maailman Luonnon Säätiössä (WWF) siirryin nuoruuteni toivemaahan, kaskikoivikoiden ja nuotta-apajien Etelä-Savoon torpan isännäksi. Työskentelin 1979-1996 Mikkelin lääninhallituksessa ja sittemmin Etelä-Savon ympäristökeskuksessa ylitarkastajana.

Lapsuuden ja nuoruuden olosuhteet väkivaltaisessa alkoholistiperheessä aiheuttivat minulle monia tunne-elämän häiriöitä ja kielteisiä käyttäytymismalleja, jotka tärvelivät elämänlaatuani vielä vuosikymmeniä myöhemminkin. Syvät masennus- ja ahdistustilat ja ihmissuhteiden ristiriidat tulivat tutuiksi niin työssä kuin yksityiselämässäkin.

Neljänkymmenen ikäisenä olin ajautunut läpipääsemättömältä näyttävään sisäiseen kriisiin. Olin toisaalta kuluttanut idealistisen työmotivaationi loppuun vuosikausien repivissä luonnonsuojelukamppailuissa, toisaalta perhe-elämän taitojen puute oli ajanut toisenkin avioliittoni saattohoitovaiheeseen.

Tuolloin tapasin kaksi - nyt jo edesmennyttä – ihmisten kehittäjää, jotka avasivat minulle huiman näköalan siihen, että ihminen voi itseään tutkimalla ja tiedostamalla ja uusia elämäntaitoja opiskelemalla vapautua menneisyytensä vankilasta, kohtalosta, ja kohottaa elämänlaatuaan miten pitkälle tahansa. Työskentelin intensiivisesti itseni kanssa ja sen kautta kiinnostuin ihmisen psyykkisestä rakenteesta yleisemminkin. Kouluttauduin työni ohella ihmisten kehittäjäksi, kunnes jätin lopullisesti entisen työni ja ryhdyin yrittäjäksi.

Käsitellyn taustani takia omaan hyvät edellytykset olla avuksi varsinkin masennuksesta, ahdistuksesta ym. mielialaongelmista kärsiville, koska tuon mielenmaiseman tuttuus antaa tietyn myötäelämisen kyvyn heidän vaikeuksissaan – ja ymmärryksen siitä miten ne voidaan ratkaista.

Elämä neuvoi minua: ”Sinun on löydettävä nainen, josta voit olla varma, ettei hän tuhoa sinua”. Se olisi sisäisen eheytymisen perusedellytys. Merissä sellaisen löysin; sen ovat kuluneet vuosikymmenet osoittaneet. Elämä on koetellut, ja vähän kuolemakin. Tätä avioliittoa minä pidän elämäni pääteoksena.

Meri
Pentti
EtusivuParisuhdekoulutusTyönohjausYksityishenkilötKolumnit Työyhteisökoulutus
Becker-koulutus